Open-Source

Open-Source folosit de Milioane de oameni, >30% de siteuri

Te numeri şi tu printre ei?

Pe la mijlocul lui 2020 am descoperit un program asemănător cu ActiveCampaign pentru a putea trimite email-uri automatizat. Punctul forte ce-l vedeam atunci era faptul că era GRATUIT. Simţind cât plăteam pe ActiveCampaign şi văzând cât urma să plătesc la un număr mai mare de abonaţi, m-a motivat să investesc timp să cunosc mai bine programul.

Potenţialul părea uriaş!

Era un aspect însă nou: programul era Open-Source.

Poate fi ceva bun, adică să meargă fluent şi cu o interfaţă modernă, fără să fie plătit? Adică doar comunitatea să-l îmbunătăţească !? Totul pe gratis. De fapt fiecare şi-aşa îmbunătăţeşte programul pentru sine, cât îi ia să împărtăşească acest lucru cu ceilalţi?

Experienţa mea cu alternativele Open-Source

a Microsoft Office este clară, şi le-am probat pe cele mai bune: Libre Office, Open Office, WPS. Microsoft Office a reuşit să facă programul în mare măsură prietenos pentru utilizator – într-un cuvânt: modern. Celelalte programe au încă o interfaţă old-school – învechită. Oferă în mare măsură toată funcţionalitatea, dar îmbunătăţirea interfeței a rămas în urmă.

Să ne îndreptăm atenţia asupra unui alt program Open-Source, gratuit, în aceeaşi situaţie.

A apărut în 2003.

Îmi aduc aminte că auzeam şi eu de el, dar aveam reticenţa de a-l folosi.

  • Credeam că e un moft.
  • Că e doar pentru cei comozi, care nu vor să-şi facă siteurile lor optime şi rapid de afişat.
  • Că e doar un trend, care va dispare de pe piaţă în câtva timp. Un motiv erau ştirile despre nesiguranţa programului.

Un lucru însă este clar: eu nu am reuşit să-mi fac siteul funcţional. Mă concentram mult prea mult pe programare, pe cod HTML, şi uitam de conţinut. Şi vedeam multe siteuri bazate pe acest program Open-Source, care se mişcau impresionant de repede şi arătau şi super bine.

În acea vreme am renunţat la a-mi mai face website.

Pot spune că mentalitatea a fost cea care m-a dus la o astfel de decizie.

Este vorba despre WordPress

Conform Wikipedia, în prezent WordPress este baza a peste 30% dintre toate siteurile existente. Pe 27 mai 2022 împlineşte 19 ani de când a fost lansată prima versiune .70 => în 2023 face 20 de ani ! Un program Open-Source !

Creat, dezvoltat şi susţinut de comunitate.

Alternativa Open-Source gratuită la ActiveCampaign este Mautic, care a apărut în 2014 – acum 8 ani.

WordPress a putut în 19 ani să se dezvolte extraordinar de bine, cu posibilităţile „de altă dată”.

Cum va fi Mautic la 19 ani?

Mautic a ajuns în prezent foarte robust în funcţionare şi utilizare. Au fost integrate multe funcţionalităţi moderne, cum ar fi editorul de campanii. Editorul de email şi cel de pagini web de lansare găsesc (părere subiectivă) că are o bază modernă, dar este încă primitiv, cu funcţii puţine.

Încă un aspect pe care se pune în prezent accent este actualizarea la o nouă versiune. Versiunea 5.0 care urmează în Septembrie 2022 să fie eliberată, va rezolva şi acest aspect critic, care a creat mult stres în trecut.

Tot acest pachet de funcţii îl poţi instala chiar acum, complet gratuit.

Nu aştepta 10 ani şi tu, aşa cum am aşteptat eu în a folosi WordPress. Chiar şi tu poţi trimite Newslettere gratuit şi emailuri automatizate.

Vrei să vezi acest program în funcţionare? Vrei să te convingi dacă este sau nu pentru tine? Lasă-mi într-un comentariu părerea ta.


Imaginea articolului de Gerd Altmann de la Pixabay

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.